Zwangerschapsmassage

Enkele voordelen op een rijtje:

  • Losmaken en ontspannen van de spieren
  • Minder stress / Minder angst
  • Betere bloedcirculatie
  • Betere nachtrust
  • Minder krampen in de kuiten
  • Verzachten van rugpijn
  • Minder vochtophoping
  • Verlichten van bandenpijn

Zwangerschapsmassage 


Al van bij het begin van de zwangerschap tot helemaal op het einde is een zwangerschapsmassage mogelijk. Het is een perfecte manier om je lichaam en geest te ontspannen. Hoe verder in de zwangerschap, hoe zwaarder je lichaam het heeft. Net dan kan een zwangerschapsmassage verlichtend werken.

Ongeboren babies zijn enorm gevoelig voor stress. Je doet er dus niet alleen jezelf een plezier mee, maar ook je baby zal er enorm van meegenieten.

Bij een zwangerschapsmassage wordt je hele lichaam onder handen genomen. Van de voeten over de benen en rug tot en met het hoofd. Ook de buik wordt zacht en op een eerbiedige manier behandeld.

Bij een zwangerschapsmassage ligt de vrouw altijd op haar zij.


ZwangerschapsmassageEen zwangerschapsmassage is een massage van het hele lichaam waarbij gestreefd wordt naar een totale ontspanning. Net zoals bij een gewone ontspanningsmassage worden pijnlijke punten bewerkt, spieren soepel gemaakt en wordt de circulatie en mobiliteit verbeterd. De massage is speciaal afgestemd op zwangere vrouwen waarbij alle aandacht gaat naar het verbeteren en wegnemen van zwangerschapskwaaltjes. Zo wordt bijvoorbeeld meer aandacht gegeven aan het bekken en de heupen, maar ook aan de lage rug en natuurlijk de buik. Er wordt veel aandacht besteed aan gevoelige punten op het lichaam waar vaak kwaaltjes kunnen ontstaan tijdens de zwangerschap. Bijvoorbeeld de onderrug, bekken en heup,...

Zwangerschapsmassages worden voorlopig enkel tijdens doulabegeleidingen aangeboden of bij een overtijdbehandeling. Het liefst kom ik naar je toe, zodat je in je eigen omgeving kan genieten van deze ontspannende massage.

Kost: € 60 voor 1 uur massage. Excl. verplaatsing
Is een zwangerschapsmassage iets voor mij?

Massage helpt stress te behandelen en zorgt voor een ontspannen geest. Bij zwangere vrouwen heeft stress een negatieve invloed op de baby en is het van groot belang dat de mama zo weinig mogelijk stress ervaart. Niet altijd makkelijk in onze maatschappij!

Naast de mentale ontspanning zorgt een zwangerschapsmassage ervoor dat ook je hele lichaam wat lichter aanvoelt. Een baby dragen geeft veel druk op je rug, nek, buikspieren en schouders. Hierdoor kan je last krijgen van bekkeninstabiliteit. Het extra gewicht waarmee een mama belast kan leiden tot een pijnlijke onderrug. Een massage kan ook hierbij verlichting geven waardoor het allemaal draaglijker wordt.


Vanaf wanneer kan je een zwangerschapsmassage krijgen?

In principe kan het geen kwaad om al vanaf de eerste maanden een zwangerschapsmassage te nemen. Ik geef echter alleen massages vanaf 3 maanden zwangerschap. Dan komen tevens ook de eerste fysieke kwaaltjes.


Kan dat geen kwaad zo’n zwangerschapsmassage?

Neen, absoluut niet! Er zijn natuurlijk een aantal punten (voornamelijk aan de voeten) die je voor 37 weken best vermijd, maar aangezien ik gespecialiseerd ben en enkel zwangerschapsmassages geef, weet ik prefect waar deze punten liggen. Je hoeft dus niet bang te zijn dat ik deze gevoelige punten zal aanraken en je vroeger zal bevallen.