Waarom kiezen voor een geboortefotograaf

Je moet je eigenlijk vooral de vraag stellen:

"zal ik er spijt van hebben als ik geen geboortefotograaf inschakel?"

Waarom kiezen voor een geboortefotograaf

Sommige mensen vragen zich af: "Een geboorte is nu wel een belangrijke gebeurtenis, maar wil ik daar nu echt een fotograaf bij?"

Een pasklaar antwoord bestaat er niet. Een geboorte past eigenlijk in het lijstje van de mijlpalen in een menselijk leven. Net zoals een huwelijk is het een dag waar de meeste mensen enorm naar uitkijken en maanden -zo niet jaren- op voorhand plannen. Je wil zo goed mogelijk voorbereid zijn voor de grote dag. En niks over het hoofd zien. Je kan bij een huwelijk ook kiezen om de gasten foto's te laten trekken van je grote dag. Ik ben er van overtuigd dat je honderden foto's zult hebben achteraf. Alleen… Zullen de foto's van goede kwaliteit zijn? Ben je zeker dat alles er op zal staan? Een moment is zo voorbij. Misschien trekken alle gasten wel foto's van hetzelfde moment.

Je zou ook zelf foto's van je huwelijk kunnen nemen, maar natuurlijk doet niemand dat, want dan zou je nooit 100% van je dag kunnen genieten.

Een geboorte is niet anders. Zal je partner er wel op denken om alle momenten vast te leggen en er geen over het hoofd te zien? Zal hij van elk moment kunnen genieten? Een vader vertelde me dat hij tijdens de geboorte van zijn dochter alles beleefde van achter de camera. Hij had alles zien gebeuren doorheen de lens. Pas toen hij het toestel weg legde, begon hij te huilen van geluk en besefte hij dat hij vader geworden was!

Eigenlijk zou je jezelf vooral de vraag moeten stellen "Zal ik er spijt van hebben als ik geen geboortefotograaf inschakel?" Om je te helpen de balans op te maken vind je hieronder enkele punten terug waarover je kan nadenken:

  • Je partner: Een geboortefotograaf kan een enorme last van de schouders van je partner nemen. Zo kan hij zich 100% focussen op de gebeurtenissen en jou ten volle steunen. Wanneer de baby er is kan hij al zijn aandacht aan jullie geven en genieten van de eerste momenten zonder zich zorgen te hoeven maken. Ook het grote moment waar de navelstreng wordt doorgeknipt zal dus worden vereeuwigd.
  • De kwaliteit: Als geboortefotograaf beschik ik over het beste materiaal om in donkere omstandigheden foto's te kunnen nemen. Een flits komt er niet aan te pas zodat ik jullie ongestoord kan volgen. Foto's worden altijd geleverd in de beste kwaliteit en resolutie.
  • Constante aanwezigheid: Omdat ik continu aanwezig ben tijdens de bevalling wordt geen enkel moment wordt gemist.
  • Discreet: Als geboortefotograaf heb ik geen medische functie. Ik zal dus ook vanop de achtergrond werken en het verplegend personeel niet in de weg lopen.
  • Fotograaf maar ook doula: Vergeet niet: ik ben ook doula. Ik kan jullie vragen beantwoorden en jullie geruststellen wanneer nodig. Ik kan jullie emotioneel ondersteunen en tips geven over hoe je met de weeën kan omgaan. Kijk hier voor meer info.