top of page

Consult bij stuitligging

 

Ligt je baby in stuit en wens je op een natuurlijke manier de baby meer ruimte te geven zodat die kan draaien? Dan kan ik je helpen! Tijdens een stuitconsult overlopen we oefeningen die je als mama thuis kan doen om de baby meer ruimte te geven. We gaan ook aan de slag met moxa-sticks zodat de juiste drukpunten gestimuleerd worden. Door deze technieken verhoog je de kans dat je baby draait maar liefst met 30% !

Je krijg ook documentatie mee naar huis zodat je alles mooi bij de hand hebt.

 

Spinning babies

Er zijn een aantal spinning-babies oefeningen die je kan doen om meer ruimte te creeëren in je bekken. Tijdens het stuitconsult doen we samen de oefeningen voor en leg ik uit waar je moet op letten. Want uiteraard is het de bedoeling dat je de oefeningen ook thuis herhaalt. Je krijgt een overzicht mee op papier als geheugensteun. 

 

Moxa bij stuitligging

Een moxabehandeling kan worden gegeven om een kindje in dwars- of stuitligging te doen draaien in de baarmoeder. Uit onderzoek is gebleken dat 75% van de babies in stuitlig was gedraaid na een moxabehandeling die werd uitgevoerd tussen de 33 en de 36 weken.

 

Moxa praktisch

Ben je meer dan 30 weken zwanger en ligt je baby in stuit? Dan kan moxa op een natuurlijke manier een handje helpen om de baby te draaien. Ik kom bij jullie langs en geef mama een moxa behandeling terwijl papa toekijkt. Ik geef uitleg over de behandeling zodat jullie zelf aan de slag kunnen nadien. Het is de bedoeling dat de behandeling gedurende 10 dagen herhaalt wordt. 

De behandeling kost € 75, inclusief een doos van 10 moxasticks uit de webshop van Caromama. Excl. verplaatsingskosten.

 

Bronnen

De kritische verloskundige

Research Gate

Erasmus MC Rotterdam (2010)

MOXA_040.jpg

Wat is Moxa-therapie ?

Moxatherapie maakt in de traditionele Chinese geneeskunde deel uit van accupunctuur. Bij moxa worden rollen (sticks) gebruikt die bestaan uit gedroogde en samengeperste bijvoet. Bijvoet is een kruid dat gekend staat voor zijn geneeskrachtige werking. Het werkt ook vochtafdrijvend.  Deze stick wordt aan de punt in brand gestoken zoals een sigaar, waardoor een aangename warmte vrijkomt. Heel langzaam brandt de stick op. 

Door de moxastick boven de huid te houden wordt een heel specifieke plaats van het lichaam verwarmd. Hierbij wordt het betreffende accupunctuurpunt verwarmd en gestimuleerd.

Er wordt dus géén contact gemaakt met de huid en met de baby. 

bottom of page