Rebozo sluitingsritueel

 

Afsluiten van de kraamtijd

Tijdens de bevalling ervaart het lichaam van de mama een opmerkelijke opening, niet alleen fysiek, maar ook emotioneel en spiritueel. Zodra de baby is geboren, moet het lichaam zowel fysiek als energetisch worden afgesloten om het genezingsproces te laten beginnen. Je moet als het ware jezelf en je nieuwe lichaam opnieuw leren aanvaarden als vrouw, als mama.

 

Deze ceremonie wordt ook wel eens "het sluiten van de botten" genoemd. Tijdens de ceremonie wordt zorgvuldige muziek en geur uitgekozen die een extra dimensie geven aan het ritueel. Er wordt hartverwarmende detox-thee geserveerd en als mama krijg je de tijd en ruimte om je bevallingsverhaal te vertellen. 

Hierna gaat mama op de grond liggen en laat zich van hoofd tot voeten voorzichtig inwikkelen in doeken (rebozo doeken*). Deze worden door de aanwezigen tot een gepaste aangename spanning gebracht waardoor mama volledig in zichzelf kan keren. De botten worden teruggeleid tot hun oorspronkelijke positie. Mama bevindt zich in een cocon waardoor haar lichaam en geest volledig kan rusten terwijl ze naar mooie affirmaties luistert die de hele kamer vullen. 

 

Waarom een sluitingsritueel? 

De hele ceremonie geeft de moeder de ruimte die ze nodig heeft om haar persoonlijke heling te starten, om haar lichaam te bedanken voor al het harde werk dat het heeft gedaan tijdens de zwangerschap en bevalling, om haar bevalling te verwerken en opnieuw contact met haar lichaam te maken. Deze intieme, zachte en kalmerende ceremonie is een viering van de geweldige reis die een vrouw onderneemt om moeder te worden. Het biedt een heilige ruimte om de nieuwe mama te koesteren en te eren.

 

 

Praktisch 

De ceremonie vindt meestal plaats in het zogenaamde "4e trimester" tussen de 2 en de 8 weken na de bevalling* en neemt 2 tot 3u in beslag. Er is minstens één extra persoon aanwezig die helpt bij het aanspannen van de doeken. Dit kan de partner zijn, maar ook een goede vriendin, zus, moeder. Je nodigt de personen uit van wie jij op dat moment graag steun ontvangt.  Ook je baby kan aanwezig zijnen lekker cocoonen samen met jou. 

Tarief: 90€

 

  • Afsluiten van een hoofdstuk

  • Jezelf opnieuw leren aanvaarden

  • Overgang van kraamtijd naar dagelijkse leven

  • In de watten gelegd worden

 

* De Rebozo is een traditioneel geweven doek uit Latijns-Amerika die gebruikt wordt tijdens de zwangerschap, bevalling en nadien als draagdoek voor de baby. 

* Ben je al langer geleden bevallen maar heb je nog steeds nood aan afsluiting van dit hoofdstuk, dan kan je nog steeds een sluitingsritueel ondergaan.