Placenta encapsulatie

De Placenta aka. moederkoek

Placentaencapsulatie

De placenta - ook wel moederkoek genoemd - is een orgaan dat zich ontwikkelt tijdens de eerste weken van de zwangerschap. De belangrijkste functie is het waarborgen van de uitwisseling van voedingsstoffen en afvalproducten tussen de bloedsomloop van moeder en foetus. Het vervoert bloed, zuurstof en voedingsstoffen en neemt het afval zoals koolstofdioxide en andere afvalproducten weg. 

Wist je trouwens dat elke placenta net zoals elke baby uniek is? Het is als het ware de vingerafdruk van de zwangerschap. 

“De placenta is het enige vlees dat we kunnen verkrijgen door het geven van leven.” - Robin Lim uit The Placenta – the forgotten chakra 


Bereiding tot pillen (encapsulatie) 

Hoewel de placentaconsumptie aan een opmars bezig is, blijft het nog steeds geen populaire praktijk in onze Westerse samenleving. Toch bestaan er verschillende methodes om de placenta te consumeren. Eén er van is het maken van pillen. 
Hiervoor wordt de placenta eerst gedroogd en tot poeder vermalen om vervolgens in capsules op te slaan. 

Er zijn verschillende bereidingsmethodes: "rauw" en "gestoomd" (de Chinese methode)


Rauw

Voordelen

Nadelen

 Betere bewaring van hormonen en voedingsstoffen
 Energieboost
 Grotere opbrengst (meer pillen)
 Minder pillen per dag nodig

Mogelijks teveel energie
Niet veilig in bepaalde gevallen*
 48u preparatietijd


OPGELET: In geval dat je als mama hormoongevoelig bent of een geschiedenis hebt van angst, depressie, moodswings of slapeloosheid is het mogelijk dat je sterk reageert op de rauwe capsules 

*Soms is het ook niet mogelijk om de placenta te encapsuleren. Bespreek op voorhand de opties met je specialist.

Chinese Methode (Gestoomd)

Bij deze methode wordt de placenta gestoomd. Hierdoor zou het makkelijker zijn voor de mama om ijzer uit de placenta op te nemen. De gestoomde placenta werkt hier meer als levenselexir. Het verwarmt en helpt de baarmoeder te helen.

Door de placenta te stomen worden alle eventuele bacteriën gedood.

50/50

Je kan er ook voor kiezen om de helft van je placenta te stomen en de andere helft rauw te drogen en encapsuleren. Zo heb je van beide processen het voordeel en kan je kiezen op het moment zelf welke pillen je nodig hebt! De pillen worden in aparte potten gestoken met een duidelijk etiket. 


Alle voordelen op een rij

  • Hogere ijzerwaarden in het bloed
  • Verhoogde melkproductie
  • Gebalanceerde hormoonspiegel
  • Meer energie, minder vermoeidheid
  • Verminderde bloeding na de bevalling
  • Sneller herstel