Blog

Door Caroline Devulder op 30-11-2018

Lieve Elian,

Toen je ouders me meer info vroegen over een doulabegeleiding had ik zelf ook nog een baby’tje in mijn buik. Je mama was 8 weken na mij uitgerekend en dat leek me genoeg om ja te zeggen op de vraag of ik hun doula wilde zijn. Ik kende je ouders al een tijdje en het was heel fijn om samen met je mama zwanger te zijn.

Door Caroline Devulder op 10-08-2018

Het is begin augustus. De eerste helft van de zomervakantie zit er al op. Velen van ons zijn al op reis vertrokken of staan te popelen om eindelijk hun koffers te kunnen maken. Wat meegenomen wordt in de reiskoffer, hangt af van het type vakantie en de reisvoorkeuren van iemand. Een koffer van iemand die een all-in strandvakantie boekte zal er niet hetzelfde uitzien als die van een avonturier die een trektocht in de bergen gaat maken. Zelf vind ik een reischecklist wel altijd handig om een duidelijk overzicht te krijgen van wat er allemaal moet en de bagage zo goed mogelijk af te stemmen op de reis. 
Maar deze zomer ben ik dus bezig met het voorbereiden van een heel andere reis, de geboorte van ons dochtertje en heb ik het reislijstje ingeruild voor een geboorteplan.

Door Caroline Devulder op 31-12-2017

Dit was 2017

Een overzicht van de bevallingen die ik afgelopen jaar begeleidde. Soms als doula, soms als fotograaf of beiden. Unieke ervaringen die me altijd zullen bijblijven.

Door Caroline Devulder op 18-12-2017

Onlangs kreeg ik één van de vreemdste verzoeken ooit. Een aanstaande bruid contacteerde me ivm haar huwelijksreportage. Ze zocht een fotograaf om de mooiste dag van haar leven vast te leggen. Er waren echter een paar opmerkingen... 

Toen ik vroeg wanneer ze precies zou trouwen, wist ze me te vertellen dat ze het nog niet zeker wist. Ergens tussen 2 en 23 september. “Ze zou me wel bellen als het zo ver was.” zei ze. Hoogstwaarschijnlijk rond een uur of 2 ‘s nachts. Okee dan...

Ik vroeg haar hoe lang ze me nodig had om foto’s te nemen. “Waarschijnlijk rond de 24u.” antwoordde ze. “Het kan ook zijn dat het maar 2u duurt”. 

Oh ja, en ze wou ook niet dat ik flitste, want dat zou de hele sfeer in het gedrang brengen. Ik vroeg om bevestiging van de locatie. Ze zou toch wel een plaats genomen hebben waar veel lichtinval is? Niet dus. Ze zouden trouwen in grot met enkel een paar gedimde lampen en flikkerende lichtjes. 

Ik had veel zin om de vrouw €10.000 te vragen voor haar huwelijksreportage.

Door Caroline Devulder op 17-07-2017

Vandaag werd ik in Haasdonk verwacht voor een zwangerschapsshoot. Mama Melissa was al helemaal opgemaakt en dochter Loes moest enkel nog de bij mama passende tutu aan. Het weer was fantastisch en de sfeer zat meteen goed ! We trokken naar een veld waar we enkele foto’s maakten tussen het lange hoge gras. De prikjes van de brandnetel nam ik er graag bij want het was een supertoffe locatie! Mama genoot zichtbaar. Papa moest nogal wennen aan de camera maar deed het ook prima! We hadden een hele leuke namiddag samen.
Ik kijk al uit naar de komst van dit nieuwe kleine wonder, waarvan ik als fotograaf getuige zal mogen zijn.

Tot binnenkort!