Blog

Dit was 2018

Een overzicht van de bevallingen die ik afgelopen jaar begeleidde. Veel geboortes woonde ik niet bij dit jaar omwille van mijn eigen zwangerschap en bevalling. De bevallingen die ik mocht bijwonen waren stuk voor stuk prachtige ervaringen!

Nieuwjaarsbaby - Allie

Aan het dessertenbuffet van nieuwjaar heb ik niet kunnen deelnemen dit jaar. Ik werd opgeroepen voor iets veel leuker! De bevalling van Silke zal me altijd bijblijven. Omwille van de kracht en doorzettingsvermogen die ze had, het geduld die ze moest hebben tot dit grote moment er eindelijk was en natuurlijk ook de grappige momenten. Een band werd gesmeed die dag. Lieve Allie zie ik nog regelmatig terug. Zo dankbaar.

  

Keizersnede - Liss

De tweede bevalling van dit jaar duurde een pak langer dan de vorige. Na 18 lange uren werd Liss uiteindelijk via keizersnede geboren. Ook hier zag ik opnieuw de kracht van een mama die alles heeft gegeven voor haar kindje.

  


Eerste thuisbevalling - Ada

Eindelijk mocht ik dit jaar een thuisbevalling begeleiden. Eentje die me altijd heel dierbaar zal blijven. Ik mocht getuige zijn van een krachtige mama die een voorbeeld was voor alles wat me te wachten stond. Ik was namelijk zelf pril zwanger. Ik heb vaak terug gedacht aan de geboorte van Ada en dankzij haar keek ik vol vertrouwen uit naar de geboorte van mijn eigen Eline.

  


Doula van een doula - Karim

Deze begeleiding was extra speciaal omdat mama ook doula is. De emotie bij de papa toen hij z'n zoon zag ga ik niet snel vergeten.

Zie je wel... - Louie

De geboorte van Louie is eentje die ik nog vaak zal aanhalen bij begeleidingen. Dit bevallingsverhaal bewijst dat er nog veel mogelijk is wanneer je mama's de tijd geeft en helpt om te ontspannen. Uiteindelijk werd het een mooie natuurlijke bevalling waar zelfs de gynaecoloog nog positief over napraat. 

  

Mijn tweede wondertje /Halve lotus onderwaterbevalling - Eline

Een droombevalling. Onder water in Oostende. Halve lotus net zoals ik het graag wou. Met een fantastisch team rond me ! (Foto's: Kathleen Van Vaerenbergh)

  

Natuurlijk wondertje - Merijn

Een prachtige natuurlijke bevalling in een ziekenhuisomgeving. Het kan en dat bewezen de ouders van Merijn. Hij kwam ter wereld na een snelle krachtige arbeid. Ouders en ziekenhuispersoneel vol vertrouwen. Super samenwerking!


   

Verrassing van geslacht - Elian

De laatste bevalling van 2018 werd nog een pittige. Na 42 lange weken kwam een inleiding en een relatief lange arbeid. Elian kwam uiteindelijk ter wereld na 14 uren zwoegen. De ontlading was dan ook groot toen de ouders eindelijk ontdekten dat ze een zoon hadden gekregen! 

  Enkele statistieken:

  • 8 bevallingen waaronder de mijne :)
  • 4 jongens
  • 4 meisjes
  • 1 keizersnede
  • 2 onderwaterbevallingen
  • 1 halve lotusbevalling (de mijne)
  • 2 epidurales
  • 10,8u gemiddeld dat ik bij de koppels aanwezig was
  • 8,8u gemiddeld tot aan de geboorte
Bedankt iedereen voor het vertrouwen!