Blog

Dit was 2017

Een overzicht van de bevallingen die ik afgelopen jaar begeleidde. Soms als doula, soms als fotograaf of beiden. Unieke ervaringen die me altijd zullen bijblijven.

Eentje om naar uit te kijken - Matteo

De eerste bevalling was alvast een super vlotte en snelle bevalling. Matteo werd geboren na amper 5u. De ouders hadden zo lang uitgekeken naar de grote dag. Matteo heeft 41 weken op zich laten wachten en de ontlading was des te groter toen hij eenmaal in de armen van mama lag. Een moment om nooit te vergeten. 

    

Mijn eerste tweeling - Lilly & Charlotte

Ook de tweede bevalling van het jaar ging enorm snel. Amper 2u na mijn aankomst in het ziekenhuis werden Charlotte en Lilly geboren. Het was heel bijzonder om een tweeling vaginaal te zien geboren worden. 

 


Lotusbevalling onderwater - Sifra

Dit was de meest intense en tevens ook langste bevalling van 2017. Na een arbeid van 24u werd Sifra onderwater geboren. Het werd niet alleen een onderwaterbevalling, maar ook een lotusbevalling. Eentje die heel Vlaanderen heeft kunnen bekijken op VTM in het programma “Echte mensen: nieuw leven”. 

 

Met Brazilliaanse snelheid. - Lucas

Achteraf bekeken was dit eigenlijk een heel leuke bevalling (en begeleiding tijdens de zwangerschap!). Vooral het stukje arbeid thuis ga ik nooit vergeten. Mama was zo sterk en baby Lucas kwam er super snel aan.

  

Niets is wat het lijkt. - Matthieu

Wat op het eerste zicht een heel lange dag zou worden, werd uiteindelijk een heel snelle krachtige bevalling. Matthieu werd geboren nog voor de gynaecoloog ter plaatse was. 

   

Recordbaby & eerste keizersnede - Stig

Deze bevalling zal me bijblijven om verschillende redenen. Niet alleen werd het mijn eerste ongeplande keizersnede, het was een zeer mooie en emotionele gebeurtenis. Resultaat was Stig, een recordbaby van meer dan 5 kilogram! 

   

Intense mooie bevalling - Amélie

De blik van Amélie zal ik niet snel vergeten. Zo’n heldere kijk al vanaf de eerste minuut. De liefde tussen haar mama en papa kon je al van ver voelen en net dàt maakte deze bevalling zo mooi. 

    

   

Kerstbevalling zonder gynaecoloog - Eléonore

De laatste van 2017, eentje om te koesteren. Een 100% natuurlijke bevalling met een heel krachtige mama, een liefdevolle papa en de aanwezigheid van 2 steunende vroedvrouwen. Wat wil je nog meer... 


  


Enkele statistieken:

  • 8 bevallingen
  • 4 jongens
  • 5 meisjes
  • 1 tweeling
  • 1 keizersnede
  • 1 onderwaterbevalling
  • 1 lotusbevalling
  • 4 epidurales
  • 9u gemiddeld dat ik bij de koppels aanwezig was
  • 7u gemiddeld tot aan de geboorte

Bedankt iedereen voor het vertrouwen!