Blog

Door Caroline Devulder op 02-01-2021

Een placenta is het orgaan dat samen met je baby mee ontwikkelt en hem/haar voorziet van alle voedingsstoffen om uit te groeien tot een klein mensje. 

Door Caroline Devulder op 29-04-2020

29 april 2020. Alweer een koppel dat ik in de steek moest laten vandaag. De derde mama deze maand die moest bevallen zonder mij als doula aan haar zijde. Gelukkig is alles goed gegaan. Een goede voorbereiding doet veel en dus heeft ze van haar geplande keizersnede toch een mooie en zachte bevalling kunnen maken. Bij de vorige mama die ik begeleidde als doula was het wel anders... Na maanden intensief contact en voorbereiding kreeg ze te horen dat ik niet bij de geboorte aanwezig mocht zijn. Het werd een lange, slopende bevalling met geboortetrauma tot gevolg. “Nieuw protocol” was het antwoord. Er wordt geen bezoek toegelaten in het ziekenhuis. Wacht even... “bezoek?” Ik dacht het niet! 

Door Caroline Devulder op 11-02-2020

De Oscars. De prijsuitreiking van het jaar met de nodige glitter en glamour. Geen plaats voor realiteit. Al zeker niet voor een reclamespot waarbij een pas bevallen mama te zien is die een zoveelste nachtelijk bezoek brengt aan het toilet om haar maandverband te verschonen. Geen galajurk, maar een netbroekje, geen coole soundtrack maar een huilende baby op de achtergrond. Te veel realiteit om te delen met de wereld. 

Door Caroline Devulder op 27-06-2019

“ZWANGER WORDEN”. Het staat in grote zwarte letters op een doos naast m’n scherm. Mooi in het zicht, zodat ik toch zeker niet vergeet om elke dag de zwangerschapsvitaminen te nemen. Het zijn weer eens andere. In mijn hoofd probeer ik telkens iets nieuws te vinden waardoor het deze maand wèl zou kunnen lukken. Natuurlijk zal het niet aan het merk vitaminen liggen, maar er is op z’n minst wel iets kleins veranderd waardoor ik telkens terug nieuwe moed krijg. 

Door Caroline Devulder op 12-03-2019

Dat niet alles altijd volgens plan verloopt heb ik de afgelopen maanden mogen ondervinden. Bij mijn zoontje was het niet gelukt om langer dan 12 weken borstvoeding te geven. Ik wist van niet beter dus had ik er ook vrede mee. 
Bij mijn dochter zou ik het echter anders aanpakken en met alle kennis die ik op 3 jaar tijd vergaard had startte ik aan het borstvoedingsavontuur.