top of page

Hypnobirthing
Weekend

7-8 augustus 2021

Oude Abdij Drongen

Logo-kleur-vlak-tekst.png
Caromama logo white zonder tekst.png
hypnobirthing weekend

Hypnobirthing weekend

Verwacht je binnenkort een kindje? Wil je je beter voorbereiden op de geboorte? En dat samen met je (geboorte)partner en met andere koppels? Dan is dit weekendje hypnobirthing de place-to-be!

Op 7 en 8 Augustus 2021 dompelen we je een weekend lang onder in de wereld van de bevalling, en dat op een rustgevende locatie: de Oude Abdij in Drongen.

En geloof ons, deze tweedaagse zal impact hebben. Zet je schrap voor verdiepende workshops, waarbij je praktische  tools krijgt om de geboorte van je kindje op een positieve manier te beleven. Naast een stukje theorie leer je onder andere hoe je samen weeën kan opvangen en om kan gaan met situaties als het anders loopt. 

Een onderdompeling in alles wat met geboorte  te maken heeft!

Na dit weekend ben je helemaal voorbereid  op een ontspannen bevalling. Ideaal voor wie het druk heeft of wie snel aan de slag wil  gaan. Door de combinatie van theorie en praktijk krijg je Hypnobirthing tools in handen om je geboorte ervaring in eigen handen te nemen. Je leert een nieuwe mindset aan waardoor je  meer controle krijgt over het geboorte proces. 

Bovendien krijgen jullie de kans om als partner nog dichter naar elkaar te groeien en te verbinden met je kindje in de buik. gelijkgestemde ouders. Ook over de eerste weken na de bevalling (kraamtijd) kom je heel wat nuttige tips te weten 

 

 

Wil jij je kindje op deze ontspannen manier verwelkomen?

We helpen je hier graag bij! We kiezen voor een kleine groep gelijkgestemde ouders zodat we aandacht kunnen besteden aan iedereen. Daardoor is er een beperkt aantal plaatsen voor het Hypnobirthing weekend beperkt. 

 

 

Het programma van het Hypnobirthing weekend 

  • Een tweedaagse op 7 en 8 Augustus 2021 waarin we je onderdompelen in de wereld van de geboorte en de kraamtijd.

  • Een rustgevende omgeving: de Oude Abdij van Drongen (met lekkere, vegetarische maaltijden). Er is ook een optie tot overnachting voor wie dit wenst. 

  • Een bundeltje hand-outs met mindset-oefeningen, een geboorteplan gids en meer

  • Een warme groep van gelijkgestemde ouders om mee te verbinden

  • 3 enthousiaste en ervaren lesgevers

 

Vragen waarmee we aan de slag gaan tijdens het hypnobirthing weekend…

 • Het geboorteproces: Wat gebeurt er precies in je lichaam? Welke hormonen beïnvloeden het geboorteproces? En hoe kun jij deze hormonen positief beïnvloeden? Op welke manier werkt je kindje mee aan diens eigen geboorte? 

 • Verbinding maken met je kindje: Tijdens de zwangerschap al is je kindje heel bewust. Hoe kunnen jullie nu al verbinding maken met je kleintje? 

 • Hoe je al tijdens de zwangerschap je bevalling kunt beïnvloeden: Wist je dat je al tijdens je zwangerschap dingen kan doen die je geboorte beïnvloeden? Op welke manier kan je deze invloed positief sturen? 

 • Ademen en andere ontspanningstechnieken: Hoe maak je van de bevalling een positieve ervaring? Hoe biedt je het hoofd aan deze intense kracht die je overspoelt? Hoe kan je geboortepartner je hierbij ondersteunen? Hoe blijft die zelf rustig in deze situatie? 

 • Geboortewensen: Waarop heb je een invloed tijdens de geboorte? Verlies je volledig de controle of kan je zelf iets doen om het proces te versoepelen? Heeft het zin om te dromen over je ideale scenario? Heeft een geboorteplan nut? 

 • Comfort voor je 5 zintuigen: Op welke manier kan je dan invloed uitoefenen? Hoe kan je geboortepartner dit doen?

 • Geborgen Kraamtijd Hoe kan je zorgen voor een klein baby’tje en ondertussen zorgen voor jezelf ? Wat is er nodig om van je kraamtijd te kunnen genieten? 

 • + Zwangerschapsyoga voor de mama’s en “Bar à Papa” voor de partners

 

Is al deze snelle, rijke onderdompeling in een warme groep precies waar je nood aan hebt?

 

Early Bird-aanbieding tot en met 16 juli aan voor
€450  incl. btw

Heb je iets langer nodig om te beslissen en schrijf je je na 16 juli in, dan investeer je €475 incl. btw

 

We kijken er al naar uit!

 

Veel liefs

 

Caroline, Sophie en Chloé

hypnobirthing koppel
bottom of page