Geboorteverhalen

Door Caroline Devulder op 08-10-2019

Ongeplande geplande keizersnede

Begin juli kreeg ik een mailtje van je mama in mijn inbox. Ze wenste graag meer info over een kraamreportage. We hadden een weekje later een heel fijn kennismakingsgesprek. We mailden nog wat heen en weer en begin augustus kreeg ik bevestiging dat ze mij ook als doula wensten! 

Door Caroline Devulder op 04-09-2019

Hypnobirthing onderwaterbevalling

Het is ongeveer 2u ‘s nachts wanneer je papa me belt om te vertellen dat je mama’s vliezen gebroken zijn. Ze heeft lichte weeën. Rond 4u krijg ik opnieuw telefoon met de boodschap dat ze al naar het ziekenhuis vertrekken. Ik hoef nog niet te vertrekken want alles is nog rustig. 

Door Caroline Devulder op 17-08-2019

In een recordtempo !

Enkele maanden geleden leerde ik je mama kennen tijdens mijn lezing over positief bevallen. Tijdens deze lezing werd duidelijk dat je mama toch wat op zag tegen de bevalling. Angst voor het onbekende en de horrorverhalen die ze gehoord had. Ik probeerde haar gerust te stellen en vertelde haar dat ze vooral moest vertrouwen op jou en op haar lichaam. 

Door Caroline Devulder op 04-08-2019

Van thuis naar ziekenhuis

Er zijn maar weinig geboortes waar ik bijna even lang naar uitkijk als die van jou. Je mama contacteerde me al in januari omdat ze me er graag bij wou. Wat een hele eer om de grens te mogen oversteken voor de bevalling van een Nederlandse collega-doula! Natuurlijk zag ik dat meteen zitten.

Door Caroline Devulder op 02-08-2019

Niets is altijd wat het lijkt

Naar Planckendael of niet? Dat was de vraag die ik me ‘s morgens afvroeg. Toen ik je mama belde om te vragen of er al iets aan het gebeuren was, klonk ze twijfelachtig. Ze had precies een ander gevoel in de buik en lichte krampen die leken op regelpijn. Ik nam het zekere voor het onzekere en trok in de namiddag naar een park in de buurt. We waren nog maar net aangekomen toen ik bericht kreeg van je mama dat het “toch wel serieus begon door te zetten”. Ze gingen nog wat thuis blijven en kijken hoe het verder verliep.