Geboorteverhalen

Door Caroline Devulder op 02-08-2019

Lieve Julien,

Naar Planckendael of niet? Dat was de vraag die ik me ‘s morgens afvroeg. Toen ik je mama belde om te vragen of er al iets aan het gebeuren wasklonk ze twijfelachtig. Ze had precies een ander gevoel in de buik en lichte krampen die leken op regelpijn. Ik nam het zekere voor het onzekere en trok in de namiddag naar een park in de buurt. We waren nog maar net aangekomen toen ik bericht kreeg van je mama dat het “toch wel serieus begon door te zetten”. Ze gingen nog wat thuis blijven en kijken hoe het verder verliep.

Door Caroline Devulder op 14-06-2019

Lieve Alice,

De avond voor je geboren werd kreeg ik van je mama een berichtje om me te laten weten dat ze lichte weeën voelde. Ze waren niet hevig dus gingen je ouders afwachten en in de ochtend naar het ziekenhuis vertrekken. Zo gezegd zo gedaan. ‘s Morgens had mama 3cm en lieten ze haar liever niet naar huis gaan.

Door Caroline Devulder op 15-04-2019

Toen ik je ouders voor het eerst zag, was ik nog niet zo heel lang geleden zelf bevallen. Het kennismakingsgesprek dat ik met hen had was heel warm en ik voelde me meteen goed bij hen. Het gesprek bracht het enthousiasme voor mijn “job” terug, wat ik al even niet meer gevoeld had. Niet veel later lieten ze me weten dat ze mij graag als doula bij de bevalling wilden en mijn hart maakte een vreugdesprong. 

Door Caroline Devulder op 30-11-2018

Lieve Elian,

Toen je ouders me meer info vroegen over een doulabegeleiding had ik zelf ook nog een baby’tje in mijn buik. Je mama was 8 weken na mij uitgerekend en dat leek me genoeg om ja te zeggen op de vraag of ik hun doula wilde zijn. Ik kende je ouders al een tijdje en het was heel fijn om samen met je mama zwanger te zijn.

Door Caroline Devulder op 17-11-2018

Je ouders contacteerden me amper 9 dagen voor je er aan zou komen. Dat je vroeger zou komen dan verwacht wisten ze natuurlijk niet. Je mama had tijdens de zwangerschapsyoga gehoord over wat een doula kan beteken tijdens de bevalling en wouden graag ontmoeten.