Geboorteverhalen

Snelle links

Door Caroline Devulder op 17-08-2019

In een recordtempo !

Enkele maanden geleden leerde ik je mama kennen tijdens mijn lezing over positief bevallen. Tijdens deze lezing werd duidelijk dat je mama toch wat op zag tegen de bevalling. Angst voor het onbekende en de horrorverhalen die ze gehoord had. Ik probeerde haar gerust te stellen en vertelde haar dat ze vooral moest vertrouwen op jou en op haar lichaam. 

Door Caroline Devulder op 04-08-2019

Van thuis naar ziekenhuis

Er zijn maar weinig geboortes waar ik bijna even lang naar uitkijk als die van jou. Je mama contacteerde me al in januari omdat ze me er graag bij wou. Wat een hele eer om de grens te mogen oversteken voor de bevalling van een Nederlandse collega-doula! Natuurlijk zag ik dat meteen zitten.

Door Caroline Devulder op 02-08-2019

Niets is altijd wat het lijkt

Naar Planckendael of niet? Dat was de vraag die ik me ‘s morgens afvroeg. Toen ik je mama belde om te vragen of er al iets aan het gebeuren was, klonk ze twijfelachtig. Ze had precies een ander gevoel in de buik en lichte krampen die leken op regelpijn. Ik nam het zekere voor het onzekere en trok in de namiddag naar een park in de buurt. We waren nog maar net aangekomen toen ik bericht kreeg van je mama dat het “toch wel serieus begon door te zetten”. Ze gingen nog wat thuis blijven en kijken hoe het verder verliep.

Door Caroline Devulder op 14-06-2019

Brazillian mom-power 

De avond voor je geboren werd kreeg ik van je mama een berichtje om me te laten weten dat ze lichte weeën voelde. Ze waren niet hevig dus gingen je ouders afwachten en in de ochtend naar het ziekenhuis vertrekken. Zo gezegd zo gedaan. ‘s Morgens had mama 3cm en lieten ze haar liever niet naar huis gaan.

Door Caroline Devulder op 15-04-2019

Toen ik je ouders voor het eerst zag, was ik nog niet zo heel lang geleden zelf bevallen. Het kennismakingsgesprek dat ik met hen had was heel warm en ik voelde me meteen goed bij hen. Het gesprek bracht het enthousiasme voor mijn “job” terug, wat ik al even niet meer gevoeld had. Niet veel later lieten ze me weten dat ze mij graag als doula bij de bevalling wilden en mijn hart maakte een vreugdesprong.