FAQ

Veelgestelde vragen

Wanneer boeken we jou best? 

Zo snel mogelijk :) Ik neem maar een paar geboortereportages aan per maand. Wees er dus snel bij, want mijn agenda raakt al snel volboekt. 


Mag jij in alle ziekenhuizen fotograferen? 

Tot nu toe werd ik nog nooit geweigerd ! Het is echter wel jullie verantwoordelijkheid om je zorgverleners te informeren over mijn aanwezigheid tijdens de bevalling. Mochten er beperkingen zijn, ken ik deze graag nog tijdens de zwangerschap. Een persoonlijk gesprek kan hier dan nog verandering in brengen. Zolang jullie mij voorstellen als iemand van jullie geboorteteam is er geen probleem.


Wat als het heel lang duurt?

Dan ben ik er ook voor een hele tijd. Ik ben voorbereid op alles en heb eigen eten en drinken mee. Ook reservekledij en een tandenborstel behoren tot mijn geboortetas. 


Hoe expleciet zullen de foto's zijn? 

Dit spreken we op voorhand af. Ik fotografeer volgens jullie wensen. Hebben jullie liever geen expliciete beelden, dan bespreken we op voorhand waar mijn plaats zal zijn in de verloskamer. Mocht het zijn dat jullie zich op het moment zelf nog bedenken dan kan ik me steeds verplaatsen. Niks moet. Het zijn jullie foto's dus houd ik ook rekening met jullie wensen. 


Heb ik iets te zeggen over de publicatie van de foto's? 

Uiteraard! Ik zal nooit zomaar foto's posten zonder jullie akkoord. Dit wordt ook op voorhand vastgelegd in een overeenkomst. Zo zijn we allebei zeker dat er geen misverstanden zijn over de publicatie van foto's. Ik stuur ook steeds previews op waarbij ik vermeld dat ik deze graag zou posten. Zien jullie het niet zitten dat ik één of alle foto's post, dan hoor ik het graag en zal ik dit ook niet doen. 


Wanneer moeten we je bellen?

Wanneer je een sterk vermoeden hebt dat de bevalling is ingezet bel je me op. Tekenen dat de bevalling gestart is kunnen zijn:

  • Regelmatige pijn in de buik of rug die komt en gaat. (zoals menstruatiekrampen)

  • De pijn blijft niet weg wanneer je douchet of een warm bad neemt.

  • Verlies van vruchtwater: “het breken van je water” (dit is kleur- en geurloos)

  • Een weinig bloedverlies: roze of afscheiding met wat bloed bij. ( ! OPGELET: wanneer er sprake is van veel bloedverlies ga je best meteen naar de spoedafdeling van je ziekenhuis.)

    Twijfel je of de bevalling begonnen is ? Wacht nog even af en ga rusten of neem een bad. Wanneer de pijn niet weg gaat en regelmatig terug komt in een warm bad of douche is er sprake van echte weeën. Wees vooral niet bang om me te storen. Aarzel niet om me te bellen als je denkt dat het begonnen is. Ik kom liever voor niks of te vroeg dan te laat.

    Weet dat ik gemiddeld een uur nodig heb om tot bij jullie of tot in het ziekenhuis te geraken. (Mijn "pitstop" duurt 20 min. + de reistijd)

    Noot: Vooral wanneer je ’s nachts naar het ziekenhuis gaat verwittig je best het personeel aan de spoeddienst dat er nog een fotograaf achter komt. Zo geraak ik sneller bij jullie. 


Wat als het een keizersnede wordt? 

Een keizersnede is en blijft een geboorte. Bij zowel een geplande als een spoedkeizersnede zullen jullie in vele gevallen wel moeten aandringen om mij toegang te laten krijgen tot het operatiekwartier. Vermeld dan ook zeker dat ik ervaring heb met keizersnedes en ik mijn plaats ken. 


Zal jij de hele tijd aanwezig zijn? 

In de meeste gevallen zal ik nooit ver weg zijn. Het kan zijn dat ik de kamer verlaat om even iets te gaan eten in het cafetaria of een luchtje ga scheppen buiten. De meeste koppels vinden mijn aanwezigheid helemaal niet storend. Mocht er toch een moment zijn waarop jullie graag even alleen zijn, dan trek ik me terug en laat ik jullie alleen. Het is jullie bevalling, dus hou ik rekening met al jullie wensen, ook ivm mijn aanwezigheid. 


Wat als je ziek wordt en niet kan komen? 

Als ik echt niet kan komen dan stuur ik een backup fotograaf. Voorlopig is dit nog geen vast persoon, maar ik doe er alles aan om iets te regelen zodat jullie toch foto's hebben. Financieel verandert er voor jullie niks. 


Ik heb nog vragen! 

Stuur me dan gerust een mailtje, ik antwoord zo snel mogelijk.