top of page

Zorg na de bevalling

Bij een kraambezoek wordt vaak gevraagd hoe het met de baby gaat. Men vergeet maar al te vaak dat die baby volledig afhankelijk is van de mama. Een goed uitgeruste, gevoedde en ontspannen mama is de basis van een gelukkige baby.  

Mijn taak als post partum doula is zorgen voor mama. Onrechtstreeks zorg ik daarmee ook voor de baby.

 

Mama's worden in de watten gelegd, krijgen exact wat ze nodig hebben en helemaal op maat. Heb jij meer nood aan een goede maaltijd of even gaan slapen, dan is dat wat ik jou zal bieden. 

(Bengkung) Belly binding

belly%20bind_edited.jpg

Traditionele manier van het inbinden van de buik na de bevalling. Buikbinden heeft als doel het lichaam te verwarmen, mama te laten rusten en alle organen te stabiliseren. 

Ayuvedisch koken

postpartum%20maaltijd_edited.jpg

Verwarmende gezonde voeding die je lichaam helpen om sneller terug te herstellen. Gezonde vetten, groenten en de juiste bereiding met veel liefde bereid zoals elke mama zou doen voor haar eigen kind. 

Sluitingsritueel

closing the bones.jpg

Een mooie afsluiter van de kraamtijd. Dit 3u durende ritueel helpt je om je plaats als nieuwe mama in te nemen en je kraamtijd af te sluiten.

Yoni stoomsessie

IMG_6082.JPG

Nadat het bloeden gestopt is worden stoomsessies aangeraden om balans in de vrouwelijke organen te bevorderen. ook de doorbloeding wordt gestimuleerd en het lichaam verwarmd.

Massage

postpartum%20massage_edited.jpg

Post-natale lichaamsmassage heeft als doel alle spieren soepel te maken en lichamelijk te ontspannen. Drukpunten worden behandeld voor het bevorderen van het herstel na de bevalling. 

belly%20bind_edited.jpg

Wanneer je voor een moeder zorgt, zorg je tegelijk ook voor de baby.

Caroline Devulder

bottom of page