FINDHORN_063.jpg
IMG_5546.jpg

Bloessemremedies

Uit het hart van Schotland

Bloessemremedies zijn energetische preparaten. 

Elke levenskrachtenergie die door een bloem, edelsteen of andere natuurelement stroomt, creëert een unieke trillingssignatuur. Het is deze unieke trillingssignatuur die een bloem, edelsteen of element zijn fysieke en therapeutische eigenschappen geeft.

Een bloessemremedie is een waterinfusie van de unieke vibrerende signatuur van één of meerdere bloemen.

De kamersprays combineren essences met pure essentiële oliën om een ​​fysieke ruimte op te ruimen met het gebruik van zowel essences als oliegeuren.

De Flower Essences van Findhorn worden gemaakt door bloemen in volle bloei te selecteren  en ze op het oppervlak van een kom met gezuiverd water te plaatsen, 's middags, in de volle zon, gedurende enkele uren. De ultraviolette stralen van de zon werken als een katalysator die de unieke trillingssignatuur van de bloem in het water overbrengt, waardoor het water effectief de levenskracht en therapeutische eigenschappen van de bloem krijgt. Dit proces wordt vaak het Solarisatieproces genoemd, zoals het voor het eerst werd afgeleid door Dr. Edward Bach.

Flower essences Findhorn

Een bloessemremedie neem je in via de mond. Neem 6-7 druppels onder de tong in.  Wanneer een essence wordt ingenomen, wordt het geabsorbeerd door het slijmvlies in de mond en komt het rechtstreeks in de bloedstroom en beïnvloedt het het endocriene en zenuwstelsel van waaruit het de cellulaire fysiologie van het lichaam doordringt. 

Kamer nevelsprays:

Deze kan vrij rond de aura of een gelokaliseerde ruimte worden gespoten. Ze mogen niet worden geconsumeerd of rechtstreeks op de huid worden aangebracht.

Essence doseringen kunnen worden teruggebracht tot de helft voor baby's en jonge kinderen. Als alternatief kunnen ouders eenvoudig een paar druppels van de essence aanbrengen op de hartslagpunten op de pols, achter de knieën en de voetzolen van hun kleintjes.