Blessingway

Blessingway: Een babyshower, maar dan anders.


Babyshowers zijn al langer gekend in Amerika en Nederland en worden ook steeds meer georganiseerd in België. Het is een feest om de aanstaande mama in de bloemetjes te zetten. Vaak worden er cadeautjes uitgereikt, spelletjes gespeeld en lekkere hapjes gegeten. Het is een typisch “women only” evenement waar mannen vriendelijk worden verzocht weg te blijven. Je kan het vergelijken met een vrijgezellenfeest voor het huwelijk.

Een Blessing Way (Ook wel “moederzegening” genoemd) is een oude traditie van de Navajo indianen waarbij een moeder gezegend wordt voor haar overgang van vrouw naar moederschap. In tegenstelling tot een Westerse babyshower, ligt de nadruk bij een Blessing Way op de aanstaande moeder. De bedoeling is om haar in de watten te leggen en aandacht te geven zodat ze gevuld wordt met liefde die ze dan op haar beurt kan doorgeven. Een cirkel vol liefhebbende vrouwen is dan ook een ideale manier om oxytocine te laten stromen ! Het is een unieke manier om de aanstaande mama te eren en haar kracht en zelfvertrouwen te geven.


JA, het is iets spiritueel. 

NEEN, het heeft niks met geloof te maken. Je kan het er wel bij betrekken als mama dat wil.

Een blessing way is een manier voor de mama om zich voor te bereiden op de geboorte en op het moederschap door de aanwezigheid van vrouwen waar ze naar opkijkt en die haar bijstaan in het dagelijkse leven: moeders, zussen, tantes, vriendinnen, doula’s,...

Het is een heel bijzondere ervaring waarbij je de liefde voor de mama heel goed kon voelen. Vrouwen uit verschillende regio's met elk hun eigenheid en achtergrond. Elk met eigen tradities zaten respectvol verbonden samen in een grote cirkel.