8350590f-d732-4b5e-b337-8d174ae42cd8_edited_edited.jpg
IMG_5056.jpg

Rebozo's

Met de hand gemaakt in Mexico

De rebozo’s worden vervaardigd in een coöperatie in de centrale vallei van de staat Oaxaca, Mexico. De vereniging zorgt voor het behoud van gemeenschapsactiviteit waardoor een hoger economisch inkomen voor vrouwen gegarandeerd is. De wevers worden opgeleid om textiel te vervaardigen op een traditionele manier, maar met een eigentijdse toets. Men leert hen ook hun werk en culturele achtergrond naar waarde te schatten. De coöperatie is géén liefdadigheidsinstelling en red geen mensen. Men onderwijst en laat hen groeien. Aangezien iedereen samenwerkt onder dezelfde fairtrade regeling valt resulteert dit in hoogwaardige producten die met hart en ziel vervaardigd worden.

Handgeweven rebozo’s kunnen soms oneffenheden bevatten zoals knoopjes en afwijkende kleurschakeringen. Door het authentieke en artisanale proces en ambachtelijke weeftoestellen kunnen deze imperfecties tot stand komen.

Dit maakt elk stuk uniek.

Details rebozo's

Specificaties

Elke Mexicaanse rebozo is 2,7m lang en 60cm breed met extra franjes aan de zijkant. De rebozos die je hier ziet zijn closed weave tenzij anders vermeld.

 

Wasinstructies:

Het is aangeraden de rebozo te wassen voor gebruik. Dit helpt de geweven draden aan te spannen. De rebozos zijn 100% katoen. Wassen kan op 30° of 40° op een fijn wasprogramma. Wassen met gelijkaardige kleuren. Gebruik geen bleekmiddel. Drogen aan de lucht, niet in de droogkast. 

 

Van elke rebozo zijn maar enkele stuks op voorraad. Kleuren kunnen lichtjes afwijken van de foto. Ter plaatse komen uitkiezen is mogelijk na afspraak. Contacteer me zeker als ie meer dan 6 rebozos in 1 keer wil aankopen. 

Wens je een specifieke kleur en kan je even wachten? Stuur me dan zeker een bericht zodat ik deze voor je kan bijbestellen bij de volgende levering.